Thursday, December 31, 2009

Happy RebOrN world,

happy new year to all the manusia,
binatang, flora dan bumi,
2010 will be the best year, insyaALLAH.
and kepada rakan2, selamat maju jaya,
and peace nor War..

Fotoshoot arabian by yazid







Fotoshoot ini telah diorganized by yazid,
yang tiba2, dikerah utk pakai baju arabian,
ending of the fotoshoot.
it when well, and the procession also,
great, thanks yazid


Wednesday, December 23, 2009

Fotoshoot gangster by shafirul






Pagi2 lagi dh kene paksa mcm hitler the nazis, bt fotoshoot,
huhh! dh la xder mood, lps 2 kene bt mood gangster plak?
ayoo!! tp, ending fotoshoot seme`s, overall ok.
nak tgk lebih bnyk gamba fotoshoot,
sila buka ke myspace.com/metafora_fotto, tq




Monday, December 21, 2009

from the old to the new one..




our new production@community had changed our
image from the old to the new one,
please, visit our community at my
myspace.com/metafora_fotto and search
for seme`s
-tq-

Tuesday, December 15, 2009

Fotoshoot by Shafirul



fotoshoot ini telah dijayakn oleh Shafirul,
kami Seme`s ingin meluahkn perasaan masing2,
dari setiap aspek gerak-geri seni,
jadi, fotoshoot adalah sangat bagus utk lahirkn
golongan yg paham akan apa itu seni...

Fotoshoot




RaSUK(shortfilm) by MikailAndre

videoshortfilm ini telah dijaya kan oleh, community kami iaitu Seme`s dan saya amat berbangga kerana ia berjalan dgn sgt lancar, thanks you guys, syuk, anas, ayap, yaser, ikhwan, muiz, didi, yazid, and me myself.. enjoy the show...

Wednesday, December 9, 2009

dari K.L.C.C ke PAVi

huhh!
penatnya, tengok wayang dgn bdak skola aku,
and then, lebih teruk, semua gelak dh mcm
semua stone kene batu..
haishh! punca, amir, heheh.
but, overall, best la dpt berGAY2 dgn amir Fuad.
plus tgk cita twlight thenew moon yg agak slow
gear 2, huhh!
nak mandi bunga la mlm ni...

Monday, December 7, 2009

Semes..




Semes, ialah kitaorang punya satu comunity yang bebas
dijoin oleh sesiapa, but, semes lebih kepada org yg betul2 berminat ni join
and fight for art.. kan tahu lebih lanjut, sila buka,
www.myspace.com/metafora_fotto and search for semes...
sekian..

Selamat Pagi Dunia.

hari ini, hari kedua aku bersama dgn blog aku ni..
pagi2 lagi dah bukan blog ni..
but still, xder sesiapa follow blog aku lagi...
but it`s okay, nanti ramai la ni...

Sunday, December 6, 2009

Lahirnya blogKu..

setelah 3 hari 2 malam,
maka satu blog comel telah lahir.
dan aku namakn blog ni, blogspot.
eh? mcm aku pulak yg create blogspot ni,
well, kepada rakyat jelata, tengok2 la blog aku ni..
yayy

RANtAi 2009




18th decemberjumaat10.00 am - Event start ; booth, art exhibition2.00 pm - art performance inside bungalow ; unplugged session, poem recital- Mustard- Najho- a.afandi ( poetry )- Mohd Jayzuan4.00 pm - Opening ceremony ; by a.samad said5.00 pm - discussion ;" Where do we go from here? " by mislina8.00 pm - art performance inside bungalow ; unplugged session, poem recital- Ben-G- Nabeeha- Band Strawberi10.00 pm - event end-----19th decembersaturday10.00 am - Event start ; booth, art exhibition12.00 pm - Kelas Seni ; Fathullah Luqman Yusuff2.00 pm - art performance inside bungalow ; unplugged session, poem recital- Mohd Jayzuan- maleena- Sekumpulan Orang Gila- Bob & Geng Jahat- Hello , Is This The Band?- Ain Zulkifly- Acid Hadi @ Miky- keladak6.00 pm - screening- Beautiful Answer- "Comeback", your fate never lies and never change- Burma VJ- Kaki Lima8.00 pm - art performance inside bungalow ; unplugged session, poem recital- Ezane Ismail @ Ezan ( poetry )- Liyana Fizi- Otam & Amelya- The Sound of Acoustic10.00 pm - event end-----20th decembersunday10.00 am - Event start ; booth, art exhibition12.00 pm - screening- Dalan ba Dame- kenapa kamu diam?- Lewat- Tapau2.00 pm - Creative talk ; by Kreative Entrepreneurs Association Malaysia (KREAM)4.00 pm - art performance inside bungalow ; unplugged session, poem recital- Wani Ardy- FATtrick- Kau Ok Aku Ok- Minie- Widuri- V- Fynn Jamal & Tri- Marshmallows10.00 pm - event end